Business- & Carrière Coaching

Hoe coaching kan helpen uw marketingresultaten te laten groeien.

Wibacon richt zijn (e) coaching activiteiten met name op de volgende marketinggerelateerde werkgebieden en doelen: 

Business coaching

  • Actioncoaching

Coaching on-the-job

  • Marketing, productmanagement, servicemanagement, accountmanagement
  • Email marketing           
  • CRM implementatie en gebruik

Loopbaancoaching.

coach

Coachen

Coaching houdt in dat je een medewerker, collega of team – coachee of coachees – helpt werkgerelateerde doelen te verwezenlijken en haar/ hem zich verder helpt te ontwikkelen.

Als coach help je de ander leren. Niet door te onderwijzen, maar door te inspireren en te ondersteunen. Hierdoor ben je in staat de zelfreflexie en het zelfsturende vermogen van de coachee(s) optimaal te stimuleren.

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert en de coach ondersteunt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van de coach is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee.

Een coaching-traject

Een coaching-traject wordt in hoofdlijnen als volgt uitgevoerd:

  • Kennismaking en bepalen van het doel in de eerste sessie
  • Opstellen van het plan door de coach
  • Bespreken en goedkeuring van het plan door alle betrokken partijen
  • Inplannen van de coaching sessies
  • Uitvoeren van de coaching sessies
  • Schrijven van een eindrapport door de coach.

Kerndoel is om een coachee in staat te stellen om tot optimale resultaten te komen.

Onze manier van coachen is de coachee bewust laten worden van zijn handelen, zijn activiteiten, zijn denken en zijn doen. Coachen zorgt ervoor dat de coachee tot actie komt en de verantwoordelijkheid houdt. Door je zuivere “ik” te leren zien en de echte feiten te erkennen legt de coachee de basis voor haar / zijn eigen verbeter-/verandertraject en geeft daar vervolgens in de praktijk op eigen wijze verder invulling aan.

coaching

e-Coaching

e-Coaching of Online coaching is het coachen via de digitale weg met behulp van electronische middelen.

Deze coachvorm wordt ook wel chat-coaching of skype-coaching genoemd.

Groot voordeel bij online coachen voor de coachee is dat hij/zij bepaalt wanneer hij werkt aan zijn traject. Bovendien zijn de contacten frequenter dan bij face to face coaching. Hierdoor blijft de betrokkenheid van de coachee bij zijn/haar eigen leerproces hoog en kan sneller resultaat bereikt worden, wat doorgaans ook duurzamer is.

e-Coaching wordt ingezet in organisaties vanwege de voordelen die het biedt in tijd en geld; het is plaats en tijd onafhankelijk.

e-Coaching is goed in te zetten binnen organisaties, bijvoorbeeld bij ontwikkelingstrajecten.

Bij Wibacon wordt hiervoor met regelmaat gebruik gemaakt van email. Dit is bekend, biedt structuur, is snel, geeft coachee grip op het proces, biedt terugkijk-mogelijkheid (hoger leereffect), vergroot de concentratie en alles staat zwart op wit. Kortom: tastbaar resultaat en hoge(re) succesbeleving.

De beginselen van coaching blijven hetzelfde op alle gebieden waar het wordt toegepast.

Businesscoaching

Business Coaching is goed vergelijkbaar met sport coaching. In de sport, stimuleert / “duwt” een coach een atleet om optimale prestaties te bereiken en biedt hen ondersteuning wanneer ze “kapot” zijn. Het resultaat telt.  Daarom leert de sporter bijvoorbeeld ook om toneelstukjes op te voeren om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

Een sport coach zal je meer rondjes laten lopen en laat je harder werken dan je zelf zou doen, zelfs als je er geen zin in hebt. Een sport coach zal je terugkoppeling geven zoals het is en zal altijd luisteren.

In feite doet een Business Coach veel van dezelfde dingen, maar dan op een manier die is gericht op het creëren van resultaten in (delen van) een bedrijf.

De rol van een Business Coach is om ondernemers te begeleiden door middel van begeleiding, ondersteuning, verantwoording en aanmoediging.

Business coaching bij Wibacon helpt eigenaren van middelgrote bedrijven met hun marketing, sales, management, team building en nog veel meer. Belangrijker nog, net als een sport coach, richt Wibacon in zijn rol als business coach zich op het spel in de betreffende markt(en) van de organisatie.

voorbeeld ppt businesscoaching

Wanneer een businesscoachopdracht specifiek gericht wordt op het in beweging brengen / activeren van de organisatie, wordt die coachvorm door Wibacon aangeduid en uitgewerkt als zgn. actioncoaching-project.

actioncoach

Loopbaancoaching

Na slapen wordt de meeste tijd van een mensenleven gestoken in werk. Maar wat als je je, door welke invloed of verandering dan ook, niet goed voelt in je baan of dat er zo veel nieuwe zaken op je afkomen in de huidige werkorganisatie, dat je huidige werk niet meer bij je past.

Ook marketeers kunnen dat gevoel krijgen.

Wibacon Marketing2Result kan hierbij helpen. Willem Baltes is een ervaren senior marketeer met kennis van old school en new school marketing én gediplomeerd loopbaanadviseur.

Als adviseur/ coach helpt hij marketeers die pro-actief aan de slag willen met een volgende stap in hun carrière.

Daarnaast helpt hij ook (HR-) managers van organisaties die marketeers actief willen faciliteren rond de keus om te blijven of om buiten de deur hun toekomst te willen vinden.

“Algemeen directeur in gesprek met HR-manager: “Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna meteen weg?” HR-manager: “Wat als we het niet doen en ze blijven?” “

Voor wie bereid is te investeren in zichzelf en er van overtuigd is dat hij/zij echt werk wil maken van zijn carrière, biedt Wibacon Marketing2Result op aanvraag een passend maatwerk coachtraject aan.

Wil je meer weten of een advies voor welke vorm het best bij je bedrijfssituatie of medewerker past?

Ben jij er van overtuigd dat je serieus werk wilt maken van je rol of (toekomstige) functie in de organisatie, dat je wilt investeren in je zelf en dat je daarbij hulp wilt van een externe coach?

Neem dan eens contact op met Wibacon Marketing2Result. Bel direct met Willem Baltes – 06-42212267.  Of mail naar info@wibacon.nl en maak een afspraak voor een nadere kennismaking. Daar kom je verder mee.

vb ill ppt coaching